4 místa, na které se chci vrátit - tip na dovolenou

Při příležitosti dovolenkového módu většiny z nás jsme se rozhodla vám sepsat místa, která mě jako cestovatelku nejvíce okouzlila. Málo kdo ví, že Laboka vznikla především z důvodu, abych mohla já její zakladatelka více cestovat po světě. Toto jsou 4 místa, na které se vždy ráda vracím nebo se tam určitě ještě znovu podívám.

Hned za rohem od ČR

Na prodloužený víkend, jen 4 hodiny z Prahy jsme si zamilovali Rakousko v letních dnech. Pro začátečníky doporučuji se ubytovat v okolí Mondsee třeba v kempu hned u vody. Na kole lze projet nádhernou krajinu, která je hodně o rovině, vhodná tak i pro celou rodinu. Kolem dokola jezera se zastávkou na pivo a odpoledním koupáním nebo projížďkou na padlle boardu. Nedaleké Wolfgangsee nabízí také výlet na lodi přes jezero či s lanovkou můžete dojet na jeden ze zdejších kopců. Krása střídá nádheru, že?

Vidíte to? 

IMG_6134

Tip pro vás: 

Rádi vám z vašeho oblíbeného místa vyrobíme šperk, stačí nám poslat fotku hor, pláže či s čímkoliv jiným a my už se o zbytek postaráme. 

Bez názvu-1

 

Divoká Asie 

Sulawesi, ostrov v Indonésii. Na krásu, kterou jsem zde objevila jen tak nezapomenu. To nejlepší můžete vidět i během 17 dní. Najdete tu mnoho krásných míst na šnorchlování, potápění. Můžete si zaplavat i se žralokem obrovským a to bez dalších turistů. Objevit divokou domorodou kulturu a její způsob uctívání smrti, projít se v pralese a pozorovat nartouny či makaka chocholatého nebo lenochoda a o nádherných plážích ani nemluvě. Pro dobrodruhy je to ráj. Jen přesun z jednoho místa na druhé vám často zabare i celý den a to je podle mě důvod, proč tam turisti tolik nejezdí. 

IMG_3713

IMG_2908

IMG_3068

 

Země ohně a ledu

Island, krása střídá nádheru a na fotkách tu krásu prostě předat jen tak nezvládnete. Kdo tuhle zemi odkládá, tak ať neváhá. Byla jsem zde dvakrát. Jednou bez dítěte a po druhé s Robinem, kterému bylo 9 měsíců. Dovolenou můžete snadno uzpůsobit svým potřebám i s malým dítětem. Stačí pronajmout auto a jezdit po atrakcích nebo podniknout i nějakou dobrodružnou tůru. Za nás klidně stačí autem jezdit od jedné ke druhé atrakci a tam se projít pár set metrů. A to pozor, nejsme zrovna vyznavači pohodlného cestování, ale tady nám to vůbec nevadilo. Budete doslova unešeni, jak se vám krajina mění před očima. V jednu chvíli máte pocit, že jste na Antarktidě a v druhé na Marsu. Nikdy nebudete litovat, že jste tam vyrazili. Nejlepší je jet ve čtyřech a podělit se o náklady za pronájem auta a dostatečně včas si zamluvit ubytování a pak  zjistíte, že Island zdaleka není tak drahá dovolená, jak si lidi myslí.

IMG_2499

IMG_3178

IMG_2658

 

Tip pro vás:

Pořiďte si na cestu naše cestovatelské šperky.

 Bez názvu-1

Jedno z nejatraktivnějších míst pro motorky

Leťte do Vietnamu, zastavte se v Sapě na pár dní a pak dojeďte do Ha Giang, kde si pujčíte motorky a projedete čtyř denní okruh podél hranic s Čínou. 

Já to jela na skůtru, i to se dá :) Né vždy to byla pohoda, nejsem zdatný jezdec, ale i tak to byl pro mě velmi silný zážitek a tajně doufám, že na svatební cestu pojedeme tam. Ty hory a mnoho etnických menšin vám vyrazí dech. A když se vám nebude chtít na motorce, tak i autem se to dá projet. 

IMG_20160726_162256

P7278692

P7238460

 

Tip pro vás:

Na cestu vás může doprovodit náš bestseller - bílé náušnice, které se s vaším outfitem budou snadno ladit každý den. 

IMG_0102

SLEVA 5 % NA NÁKUP? Použít formulář Vložte tento kód do vaší stránky